Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Bella Italia fesztivál

Corinthia Hotel Budapest | Átrium étterem

Egy hétig Itália a főszereplő Corinthia Hotel Budapest, a volt Royal legszebb belátású éttermében: az belső udvarból kialakított hatalmas légterű Átriumban. A gasztronómiai hangverseny koncertmestere Marco Bistarelli, a perugiai Il Postale étterem Michelin-csillagos séfje volt.

2012.02.26 17:42     |     Szerző: BJI   

bistarelli_marco_200A február 20. és 26. között tartott Bella Italia fesztiválra Perugiából hívtak vendégszakácsot a Michelin-csillagos Marco Bistarellit és csapatát. A program részeként természetesen à la carte vacsora menüt lehet kóstolni 21-étől 25-éig minden este, a pénteki alkalom azonban még ennél is különlegesebb: a borkóstoló vacsorán olasz borok, olasz zene kíséri a fogásokat, melyeket az umbriai mesterszakács tálal fel.

Perugia nem akármilyen múltú város, már az etruszkok is lakták, városmagja, freskódíszes házai, templomai, a külföldieket olasz kultúrára tanító egyeteme világhírű, és persze a ragadványnevét (Perugino) a várostól szerző Pietro Vannucci, a reneszánsz festője is az.

 

castello_monterone_412


A város újkori híressége pedig a központtól néhány kilométerre, a Monteronék középkori várkastélyában kialakított étterem, az Il Postale, melyet séfje, Marco Bistarelli tett híressé. A konyhafőnök azzal lett nagy és ismert – először szülővárosában, Cittá di Castellóban –, hogy a középkori környezetben hagyományos és ugyanakkor modern regionális konyhát vitt.

bistarelli_il_postale_200A dolog exkluzivitását az adja, hogy a gyönyörű belső udvarra nyíló egyik földszinti kicsi helyiségben ötasztalos (!) éttermet rendeztek be. A kazettás mennyezetet nagyrészt épségben megőrzött freskók díszítik, és az asztalra igen kifinomult fogások kerültek.

A semmiképpen sem alacsony árakat azonban a közönség kellően megbecsüli, mert helyet csak több napos előjegyzéssel lehet foglalni. Bistarelli mestert a korábbi, szülővárosában aratott népszerűség arra inspirálta, hogy sikeres éttermét áttelepítse Perugiába. Most másodséfje vezeti a szintén a kastélyban berendezett Il Gradale éttermet, míg az Il Postale gourmet étteremként viszi tovább az umbriai konyha legjobb hagyományait.

Marco Bistarelli, akit nehezen lehetne középkorúnak titulálni, a Bella Italia fesztivál keretében olasz főzőtanfolyamot is tartott. Ennek keretében jórészt a sajtó (többé-kevésbé amatőr) munkatársait és önként jelentkezőket igyekezett beavatni az olasz konyha (és a saját) mesterfogásaiba.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás