Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

ChocoMe – a személyre szabható csokoládé

Készítsd el álmaid csokoládéját!

A chocoMe koncepció, vagyis a személyre szabott csokoládé élménye ötletének megvalósítója, Mészáros Gábor csokoládémester (chocolatier). A legkiválóbb összetevőkből készült táblás csokoládét kínál az érdeklődőknek, amelyre ki-ki kedve szerint maga válogathat a különleges feltétekből egy internetes oldalon.

2010.06.22 16:48     |     Szerző: bji    |    Fotó: Reidl Mónika (remon.eoldal.hu)

Ezek között olyan összetevők vannak, mint a Hawaiiról érkező fekete színű tengeri só, az Etna lábánál termesztett brontei pisztácia, a goji (kínai lícium) bogyó, a narancsbors fűszerkeverék, kandírozott ibolyaszirom, 23 karátos aranypehely, liofilizált (fagyasztva szárított) gurulós málna, vagy a Haribo Maci. A csokoládéra szánt feltéteket nagy kategóriákba csoportosítják (gyümölcsök; liofilizált gyümölcsök; fűszerek; magvak; különleges feltétek; dekorációk). Az érdeklődők ezekből maximum öt feltétet választhatnak a csokoládéjukra, így a variációk száma több millió. Kezdetként a vásárló mintegy nyolcvanféle feltét közül válogathat, de ezek száma a jövőben folyamatosan bővül.


A gyermekkor íze


A chocoMe koncepció megvalósítója, Mészáros Gábor már fiatalon ismerte a hazai édesipar szinte teljes kínálatát. Míg a hasonló korú gyerekek az autókat tanulmányozták, Gábor a csomagolás nélküli csokoládékat próbálta felismerni. A kilencvenes évek közepén kóstolt egy Venezuelából származó, Bourbon vaníliás, chilis, vörösáfonyás ízesítésű csokoládét – és ez mindent megváltoztatott. 


chocome_meszarosgabor_450

Mészáros Gábor bemutatja koncepciója megvalósítását

Olyan különleges volt, hogy Gábor utána soha többet nem akarta az akkor túlnyomó többséget jelentő, kakaós tejmassza alapú nugátokkal mérgezni magát. Újra találkozni akart a remek ízzel. Külföldi utazásai során mindenfelé kereste a venezuelai csokoládét – de hiába.

A csokoládé iránt rajongás megmaradt benne. Gábor azon gondolkodott, miért is ne készíthetné el ő maga az „álmai csokoládéját”. Hiszen a pizzát is olyan feltéttel rendelheti, ahogyan szereti. Pontosan tudta, milyen alapanyagokra, összetevőkre és feltétekre lehet szükség, kísérletező kedve pedig lankadatlan volt: az elhatározást tett követte, és alig pár hét után meglelte a gyermekkori íz élményét.

Ebből a filozófiából alakult ki a chocoMe koncepció, amellyel olyan egyedi, személyre szabott, kizárólag minőségi összetevőkből készült csokoládékat lehet elkészít(tet)ni, amelyeket a megrendelők a saját szájízük szerint állíthatnak össze.


chocome_munkaasztal_200 Álmodja meg csokoládéját – aztán valósítsa is meg!


Hogy mindent megtudjon a csokoládékészítés fortélyairól, Gábor beiratkozott a világ legnagyobb csokoládéakadémiájára, a belga Barry Callebaut céghez. Ott a csokoládészakma egyik legelismertebb szaktekintélyétől, Philippe Vancayseele-től leshette el a csokoládékészítés fortélyait.

A chocoMe-nél rendelhető három csokoládé-alapanyag a Callebaut-tól érkezik. Mindegyik a prémium kategóriát képviselő csokoládék legjava. Ezek 100% kakaóvajjal készülnek, és eredeti Bourbon vaníliát tartalmaznak. Az étcsokoládé 65,1% kakaótartalmú, az ecuadori Arriba és ázsiai kakaóbabok nemes keveréke (Fortina Finest Selection). A tejcsokoládék alapanyagát szintén az ecuadori Arriba szemekből készült 39%-os kakaótartalmú termék adja. A fehér csokoládé a prémium kategória legjavát képviselő, egyedi aromájú különlegesség.

A chocoMe ezeket a csokoládékat több mint 80 különböző, jórészt Olaszországból, Franciaországból és Németországból importált, előbb felsorolt különleges feltéttel készíti el a vásárló egyedi igénye alapján.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás