Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Csúcsminőség, alacsony ár, 7 napig: Étterem Hét

A nemzetközi DiningCity.com étteremkereső weboldal Budapesten először szervezi meg az „Étterem Hét” elnevezésű programját. Ez a világ számos külföldi országában a legnépszerűbb gasztronómiai rendezvény. Hazánkban először május 16. és 22. között lehet kipróbálni, Budapesten. 

2011.04.21 14:41     |     Szerző: bji   

etteremhet4_200Az alacsony árú, magas minőségű étkezéseket kínáló hét ötlete eredetileg New Yorkból származik, ahol a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezik. Az hollandiai Restaurant Week népszerűsége után a DiningCity.com Belgiumban is bevezette a programot, utána pedig Bécs, Sanghaj, Szingapúr, Milánó és Róma következett. Hollandiában tavaly 218 ezren vettek részt a programon, Belgiumban 50.000 embernek volt asztalfoglalása. Az idei bécsi rendezvények csaknem 14 ezren mentek ebédelni vagy vacsorázni közép- és felső kategóriás éttermekbe.>>>>>   Citadella Panoráma Étterem   >>>>>


A rendezvény nagy népszerűségnek örvend. Az évenként legfeljebb kétszer megrendezett eseményt mindenhol a DiningCity.com szervezi. A hazai Étterem Hét program keretében egy héten keresztül háromfogásos vacsora menüt fogyaszthat el a vendég magas minőséget kínáló budapesti éttermekben, mindenhol egységesen 3000 forintos – az ételfogyasztásra vonatkozó – áron. 

Ez a fajta mulatság általában nem túl olcsó, kivéve az rendezvény ideje alatt. Ez ugyanis elsősorban azoknak szól, akik szeretnének kipróbálni egy számukra új, közép- vagy felső kategóriás éttermet – de kedvező áron.

„Az a tény, hogy a DiningCity.com által létrehozott honlapon világszerte 2,5 millió ember bonyolította le asztalfoglalását, bizonyítja, hogy ez a gasztronómiai program rendkívül népszerű világszerte” – hangsúlyozta Floris van Altena, az amszterdami Restaurant Week főszervezője.

A kész ötlet meghonosítása bizonyos korlátokat is jelent. Az éttermek nem teljes befogadóképességüket bocsátják a program rendelkezésére, csak bizonyos számú helyet. Az előre közreadott menükből lehet választani. Asztalt kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet foglalni ún. real-time rendszerrel, vagyis a weboldalon pontosan számlálja a rendszer a foglalásokat. „A program pontosan számon tartja azt, hogy az adott éttermekben melyik napra hány szabad hely áll még rendelkezésre a vendégek számára. A vendég az étterem és dátum kiválasztása után e-mailben kap visszaigazolást a foglalás sikerességéről. A program keretében telefonos és személyes asztalfoglalás nem fogadnak el” – figyelmeztetett a rendezvény egyediségére Kiss Zoltán, a DiningCity.com budapesti munkatársa.  

>>>>>

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás