Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Az Akadémia borai - 2011

Kiemelkedő borok a tudósoknak - a bor tudósaitól

Immár harmadik éve nyerhetik el hat kategóriában a legjobb borászok a „Magyar Tudományos Akadémia Bora” elismerő címet. A tavaly elindított kezdeményezéssel az Akadémia választott borai a legszebb magyar borász hagyományok hiteles képviselőivé válhatnak, és bármely nemzetközi megmérettetésen kiválóan megállják helyüket.

2011.02.18 16:27     |     Szerző: bji   

A Magyar Tudományos Akadémia a tudomány mellett az ízes hazai kultúra, a nemes gondolatok és alkotások megalapozója és támogatója is. A Magyar Bor Akadémia küldetése a magyar bor ügyének szolgálata, hírnevének öregbítése. A két intézmény összefogásával megvalósult Akadémiai Borverseny hozzájárul a hazai gasztronómia felemelkedéséhez és méltó módja a magyar bor megünneplésének az EU magyar elnökségének félévében, hiszen az idelátogatók a tudományos kérdések megvitatásával párhuzamosan ízlelhetik meg a különleges magyar borokat.

2011mtabora_499Idén valamivel kevesebb borászat jelentkezett a versenyre, ám számosan voltak a kiválóak. Évjáratfüggő kategóriának bizonyultak a 2010-es rosék, amelyek halványabb arcukat mutatták. Erős mezőnyben éles verseny alakult ki a felső kategóriás vörösborok és édesborok között.

Az MTA elnöke által felkért, hivatásos borászokból továbbá borkedvelő tudósokból álló zsűri kétkörös vakkóstolással, 100-as pontrendszerben bírált, elemezve a színt, a tisztaságot, az ízanyagokat és az összbenyomást.

A hat kategóriában a „Magyar Tudományos Akadémia Bora 2010” cím nyerteseinek felsorolásához csatoljuk bemutatkozásukat és a zsűri elemzését.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás