Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

McGourmet Szakácsverseny 2011

A McDonald's versenyre szólította a fiatal szakácsokat

Eléggé közismert, hogy a legnagyobb hazai gyorsétteremlánc, a McDonald’s nagyon kényesen vigyáz arra, nehogy bármilyen módon megkérdőjelezhető legyen nyersanyagainak és az elkészített termékek minősége, és hogy a környezetet is a lehető legkevesebb sérülést szenvedje el a nagy tömegű szabványosított étel maradékainak és csomagolóanyagainak következtében.

2011.07.01 17:03     |     Szerző: BJI   

Új azonban az ötlet, hogy menjünk egy lépéssel a húspogácsa, csirkefalatok, a zsemle és társai elé, vajon kihívásnak tekinti-e bármelyik, komoly jövő előtt álló szakács, hogy a közismert alapanyagokból újszerű, magyaros és ínyenc fogásokat állítson elő. A párosítás lehetősége adott volt. Egyfelől az ellenőrzött minőségű hátszín, bélszín, csirkemell, a fagyasztott gomba és a friss salátafélék és zöldségek, továbbá az állandó minőségű burgonya állt készen a variálásra. A másik oldal a végrehajtóké: élénk fantáziájú, fiatal szakácsbajnokokat vártak a McDonald’s által meghirdetett McGourmet Szakácsversenyre.

Nekik a kreativitást kellett magukkal hozniuk, és legfeljebb két-két alapanyagot vagy kiegészítőt, amellyel megküzdhettek egymással a minőségért. A tét nagy volt: a zsűri és a sajtó munkatársai szeme előtt készítették el ételvariációikat. A főzőshow-nak a Gyömrői úti gyorsétterem adott helyet. A legkreatívabb szakácsnak kitűzött jutalom egymillió forint, amellyel a vállalat a szakács ifjú szakmai pályafutását támogatja.

A kész alkotásokat komoly szakmai zsűri minősítette. Bíró Lajos, a Bock bisztró nagy tapasztalatú, és mindenféle szakmai dupla szaltóra hajlandó séfje képviselte az abszolút profizmust; a blogvilágból jött Péter Anna újságíró, a Malackaraj olykor vitriolos tollú író-szerkesztője; a vendéglátást pedig Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója képviselte.

A meghívott versenyzők: Garaczi Zoltán, a 2010-es világbajnokság aranyérmes nemzeti junior csapatának tagja; Pavlicsek Csaba a 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, harmadik pedig Toldi József, a 2010-es luxemburgi szakács világbajnokság ezüstérmese. Az elmúlt hetekben mindhárman kaptak négyórányi felkészülési lehetőséget egy-egy hazai McDonald’s konyhában.


pavlicsek.main.dish_800

Pavlicsek Csaba főétele: Porhanyós csirkemellfilé, házi burgonyalepénnyel, formázott bakonyi gomba raguval, paprikás mártással


1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás