Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Apropó

Édes randevú egy orosz balerinával

A Nespresso kávék kísérője: a pavlova

A nagy karácsonyi sütés-főzés már lecsengett, de hosszú téli esték még vannak. Ilyenkor mi sem esik jobban, mint a finom kávé egy különleges, ám egyszerű desszerttel. A kívül ropogós, belül krémes pavlova méltó kísérője a Nespresso kávé-küvéknek.

2012.01.15 15:41     |     Szerző: BJI    |    Fotó: Nespresso.com

Az angolszász országokban, közülük is leginkább Új-Zélandon és Ausztráliában népszerű desszert nevét a világhírű orosz balerináról, Anna Pavlováról kapta, aki turnéja során az ausztrál és kivi közönséget is elkápráztatta.
Az egyszerű süteményt sem gyúrni, sem dagasztani nem kell, elkészítéséhez a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók. A hósipkára emlékeztető desszertet egy kis rafinériával párosíthatjuk kedvenc Nespresso kávénk ízvilágával. Az illatok és ízek harmóniája – meg kis gyertyafény – meghitt alkalommá varázsolja még a legsötétebb téli estéket is.


Pavlova alaprecept

pavlova_natur02_318Hozzávalók 6 személyre

4 tojásfehérje
220 g porcukor
2 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál fehérborecet

Előmelegítjük a sütőt 120 C-fokra. Felverjük a tojásfehérjét, lassan hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet, végül az ecetet.
A krémből kávéskanálnyi adagokat halmozunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a langyos sütőbe dugjuk, és egy órán keresztül sütjük.
Ha kész, elzárjuk a sütőt, és egy ideig a benne pihentetjük, vagy kivesszük, és a papíron hagyjuk kihűlni.

Előkészítés 10 perc, sütés 1 óra

Nespresso kávé-küvé & pavlova receptek  >>>

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás