Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Apropó

Édes randevú egy orosz balerinával

A Nespresso kávék kísérője: a pavlova

A nagy karácsonyi sütés-főzés már lecsengett, de hosszú téli esték még vannak. Ilyenkor mi sem esik jobban, mint a finom kávé egy különleges, ám egyszerű desszerttel. A kívül ropogós, belül krémes pavlova méltó kísérője a Nespresso kávé-küvéknek.

2012.01.15 15:41     |     Szerző: BJI    |    Fotó: Nespresso.com




Arpeggio vaníliás-csokoládés pavlovával

arpeggio_van_csok_pavlova_500Hozzávalók 6 személyre

Pavlova alaprecept, továbbá
200 g fekete csokoládé
250 ml tejszín
20 g vaj
5 dl vaníliafagylalt
6 Nespresso Arpeggio kapszula

A pavlovát az alapreceptnek megfelelően elkészítjük. Apró darabokra törjük a csokoládét, felforraljuk a tejszínt, beleszórjuk a csokoládédarabokat, majd addig kevergetjük, míg el nem olvad, végül hozzáadjuk a vajat is.
Két-két pavlovát egy kanál vaníliafagylalttal összeragasztunk, tányérra helyezzük, majd a csokoládékrémmel meglocsoljuk. A sütemény mellé egy csésze Nespresso Arpeggio kávét kínálunk.


Vivalto Lungo mangós-kókuszos pavlovával

ar_vivalto_l_mang_kok_pavl_500Hozzávalók 6 személyre

Pavlova alaprecept, továbbá
2 dl tejszín
30 g porcukor
50 g kókuszreszelék
2 szem, apróra vágott mangó
200 g mangópüré
6 Nespresso Vivalto Lungo kapszula

A pavlovát az alapreceptnek megfelelően elkészítjük. Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a porcukrot, legvégül belekeverünk 2 evőkanálnyi kókuszreszeléket.
A kész süteményeket óvatosan felnyitjuk, és megtöltjük a krémmel és mangópürével. Megszórjuk mangódarabkákkal, végül meghintjük a maradék kókuszreszelékkel.
A desszert mellé Nespresso Vivalto Lungo kávét kínálunk.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás