Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Tavaszi könnyedség

Virágos aromájú Onirio kávé a Nespressótól

Egy friss, illatos virágokból álló csokor a tavaszi asztal legszebb dísze – ne kössük magunkat szigorúan a húsvéthoz –, az ünnepi ebédet pedig új Nespresso kávé, a könnyed, jázmin és narancsvirág illatára emlékeztető jegyeket magában hordozó Onirio koronázhatja meg méltóképpen.

2011.04.29 15:38     |     Szerző: bji   

Talán érdemes tudni, hogy a keverék neve a görög oneiros (álom) szóra vezethető vissza; de igazából a szürrealista festők és írók tették ismertté, stíluseszközük, az onirizmus (álomszerűség, éber álom) révén. Az álomszerű Onirio limitált kiadásban kerül a kávé-ínyencekhez, akik kellőképpen tudják értékelni a selymes, virágos ízjegyeket és a határozott, testes jelleget. Ebből érdemes különlegességeket is készíteni – mondhatnánk: kávékoktélokat.husvetionirioorangefekvo_679Onirio Espresso Macchiato

Hozzávalók:

1 Onirio Limited Edition kapszula (40 ml)
150 ml félzsíros tej
1 tasak fekete jázmintea
1 kiskanál akácméz
1 narancs héjának negyede

Elkészítési idő: 10 perc

Egy lábasban tejet melegítünk, belelógatjuk a teatasakot, belekeverjük a mézet és a narancshéjat. Mielőtt felforrna, elhúzzuk a tűzről, és kb. 2 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a teafiltert és a narancshéjat. Az ízesített tejet a kávéfőző gőz funkciójával (vagy Nespresso Aeroccino készülékkel) felhabosítjuk. A közben rövidre (40 ml) lefőzött Oniriót egy eszpresszó csészébe töltjük. A kávét beborítjuk egy kiskanál ízesített tejhabbal, úgy fogyasztjuk.


husvetioniriomojito_500Onirio Mojito

Hozzávalók:


2 Onirio Limited Edition kapszula (2×40 ml)
1 szem lime
4 friss mentalevél
1 kiskanál akácméz
3-4 g (= 1 tasak) nádcukor
4 jégkocka
szénsavas ásványvíz
tört jég

Elkészítési idő: 10 perc

Egy kb. 1/2 cm vastag lime-gerezdet négy részre vágunk. Hosszú pohárba helyezzük, hozzáadjuk a mentaleveleket, a mézet meg a cukrot. Mozsártörővel összezúzzuk, majd tört jéggel félig megtöltjük a poharat.

Lefőzünk két adag rövid Onirio kávét (2×40 ml), shakerbe öntjük, hozzáadjuk a jégkockákat és jól összerázzuk, míg a jégkockák el nem olvadnak. A hosszú pohárba annyi szénsavas vizet töltünk, amennyi ellepi a tört jeget, majd óvatosan és nagyon lassan beleöntjük a lehűtött kávét. Azonnal kínálható.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás