Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Streetfood-advent

Hold utcai kóstolgató banzáj

A gyönyörű (előző) századfordulós Hold utcai Vásárcsarnok felső szintjéből utcakajálda lesz december 8-án, és nem is akármilyen. A StreetFood nagysikerű szeptemberi bemutatkozása után, amikor is egy hétvégén 11 000 látogatót számláltak, már biztos volt, hogy az alkalom megismétlődik.

2012.12.06 23:16    

imag1777_hold_utca_200A csütörtök délután-estével kezdődő hajcihő minden elképzelhető jóízű, szellemes gyorskaját kínál, ami jellemzően a nagycsarnokok, kispiacok, utcai gördülőbüfék, háromkerekű mozgóárusok kínálatában szerepelhet. A fogadó közönség összetétele is roppant változatos: A gyros, a hamburger a rohanóké, útközben evőké, állva asztalt támasztóké, utcai árusoké, bódéban fagyoskodóké, turistáké, diákoké, szökőkút szélén ülőké, kocsmából enni kiszaladóké, hajnalban buliból hazatérőké. Az éheseké. Akik mindent egyszerre akarnak. Húst, salátát, szószt, köretet, sült krumplit, kenyeret – egyszerre befalni az egész világot.

A csarnok belseje nem annyira hideg, mint az utca, de azért így folytatódik a felhozatal: forró levesek, halászlé, sült halak, hurka-kolbász, valamint desszertek, palacsinta, gofri, sajt/répa/túrótorta valamint, szivárvány-macaronok és fagyi, mert a télen is jó. Folyékony lélekmelegítők: pálinkás tea, forralt sör/bor, grog, amit csak kitalálnak, likvid, meleg és alkoholos italok segítik.

A pultok mögött: pitatöltők, tortillatekerők, bloggerek, halárusok, háziasszonyok, hamburgerlapítók, kacsapácolók, pékek, cukrászok – menj el, lakj jól, élvezd!

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás