Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Szálloda nyolcezer méteren

Iroda és ágyfotel a fedélzeten

Valamikor nemhogy egy regény, de egy egész regényírói életmű kitelt abból, ha az ember a világ ismert feléről a kevésbé ismertre utazott. Jules Verne lehetne az egyik, de legismertebb példa erre. De mit tegyen az a polgár, akit a munkája szólít egy távoli kontinensre?

2011.11.24 16:28     |     Szerző: BJI   

Vállalja a sokszoros átszállást, végigpróbálja a Járművek lexikona (miért pont ilyen ne lenne) összes címszavát, majd elgyötörten a csaknem kétnapi utazgatástól, legalább ennyi időt töltene akklimatizálódással – és a munka még el sem kezdődött.

Pedig utazni – már ha nem az élvezet vagy a felejtés végett tesszük – lehetne máshogy is. Ha a munkahely szolgáltatási hátterét zsebre vághatjuk, és az otthoni ágy kényelmét akkor is érezhetnénk, amíg megkerüljük a fél földgolyót. Valami ilyet próbálhat ki, aki történetesen Európa közepéről indul el, éppen Zürichből, és drága az ideje, ezért a lehető legjobban akarja kihasználni.

sam_3396_200Zürich repülőterén gyors az átszállás egyik járatról a másikra, emberi léptékű minden, még ha szinte az egész világ itt találkozik is. A Swiss tengerentúli járatain üzemelő Airbus 330-asa és 340-ese pedig pontosan megfelel az előbb vázolt elképzelésnek. Nem véletlen, hogy 180 000 vélemény elemzése alapján a Swiss érdemelte ki a legjobb helyezést Business Osztály kategóriában az európai légitársaságok közül, és kapta meg az idei díjkiosztón a kategória World Travel Award-ját.

A 45 személyes business osztályon egyszerre érezhető, mintha légijárműből egy sajátos szállodai szoba és egy végtelenül kényelmes iroda keverékébe léptünk volna. Természetesen bizonyos apró kompromisszumokkal. Minden kilenc ülésből nyolc a folyosó mentén helyezkedik el. Lehet kérni teljesen szóló ülést, ehhez két könyöklő és munkahely tartozik, de a párosan vagy közös céllal utazók egymás melletti két ülést is kaphatnak, viszonylag kisebb, közös felülettel – viszont menet közben is lehet tandem munkát végezni. Senki nem néz a szomszédja dolgaiba, mert az egymás mögött váltogatottan elhelyezett egységek megadják az elszigetelődés illúzióját.

1 2 3
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás