Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Zürich napja

Látogassunk a svájci nyárba!

A svájci nagyváros új arcát mutatta meg a Zürich Tourism sajtótájékoztatóján, a Corinthia Hotel Budapestben. A szokásos téli arcképet egészítették ki ez alkalommal a nyári Svájc imázsával, amelybe olyan elemek kerültek, amiket sok átutazó nem is igazán vett eddig észre.

2011.06.06 15:23     |     Szerző: BJI    |    Fotó: Harangozó Dávid, zurich.com

Legelőször is ennek az imázsnak hangsúlyos része a kitűnő konyha. Mivel várhatóan a jövőben sem lesz a hegyek közé szorult, csodás tavakkal ékes országnak tengere, alapvetően tehát a hegyek, legelők, folyók, tavak kínálta nyersanyagok fogják a jövőben is meghatározni gasztronómiáját, s ennek – ahogy Budai Gábor, a vendéglátás nagy múltú szakembere megjegyezte – a hozzá párosuló hagyományőrzés és hagyománytisztelet az egyik fontos pillére.


zhkertvendeglo_800


Zürich megérdemel néhány kulináris túrát. A régi fa-szerkezetű céh-házak lombos udvarán, a tradicionális és házias vendéglőkben a helyiek is szívesen időznek. A Zürichi-tó partjára nyíló teraszokon kettős az élvezet: jóízű fogások, gyönyörű környezet.

zhtooterasz_800Ha már a víznél tartunk: Zürich negyven parti és épített strandot, közfürdőt számlál, némelyiket este átszabják koktélbárrá, üldögélsz a mólón, lábadat a vízbe lógatod, koktélt vagy könnyű bort kortyolgatsz, élvezed az életet. Akit az ínyenc gasztronómia hoz lázba, jó, ha a hóna alá csapja a Gault Millau katalógust, mert Zürichben több mint 40 étterem szerzet pontokat a világ másik leghíresebb minősítőjétől.


zhnappalstrandestebar_800Esther Grob, a Zürich Tourism piacmenedzsere csak kettőt emelt ki a sok közül. A város felett a FIFA központjában található a Jacky Donatz séf vezette Sonnenberg – kilátással a völgyre, egy nagy csokor GM-ponttal. A város szívében fekvő ötcsillagos Dolder Hotel étterme (séf: Heiko Nieder) vezeti Helvécia kulináris listáját, GM pontokkal és 2 Michelin-csillaggal.

A kisebb elegancia és a jó konyha találkozója az egykori iparnegyedben található. Hajógyár, papírgyár, sörgyár alakult át a falak megőrzésével, a tartalom megváltoztatásával. Az egész világon divatos házasítások valósultak meg itt is: klinkertéglás üzemcsarnokokba települtek a kulináris szigetek.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás