Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Arany Penge a csokikódolónak, oklevél a csomagolásnak

Díjat kapott a chocoMe csokoládé-üzenőgépe

A reklámszakma legrangosabb elismerésével, Arany Penge díjjal jutalmazták a chocoMe kézzel készített, személyre szabott táblás csokoládék legújabb fejlesztését, a chocoMe üzenőszerkezetet, amely képes az érzelmeket csokoládéba önteni. Frissítve!

2011.06.24 13:01    

Mészáros Gábor chocolatier és a Grey Group Budapest reklámügynökség ezúttal azt találták ki, hogy a csokoládé funkcionálhat üzenethordozóként is, hiszen a tetején elhelyezhető feltéteket (magvakat, fűszereket, liofilizált gyümölcsöket stb.) szavakká, üzenetekké kódolhatjuk. Az édesség – hagyományos funkciója mellett – ily módon ráadás jelentéstartalmat továbbít: üzenhetünk vele. Ez párkapcsolatokat dobhat fel, édesanyákat örvendeztethet meg, de még közösséget is építhet. Használatához nem kell mást tennünk, mint elindítani a chocoMe facebook oldalán a ’Secret Message’ alkalmazást, és már indulhatnak is útjukra a csokoládéba rejtett üzenetek. A gép a megadott szavakat, érzéseket csokoládéfajtákra és egyedi összetevőkre fordítja le.

chocome_munkaasztal_200Mivel az egyes szavak más-más feltétet jelentenek, érdemes alaposan körülnézni és utána választani, hogy ne csak a jelentés, de az íz is magáért beszéljen. Miután összeállt a megfelelő üzenetet, az alkalmazáson keresztül az egyedi csokoládétábla ára is láthatóvá válik, a megrendelést pedig ezután a vállalkozás honlapján lehet véglegesíteni. Az ajándék kézhezvételét követően a címzett ugyanezen az alkalmazáson keresztül fejtheti meg a titkos üzenetet. Az üzenőgép az „egyéb digitális megoldások” kategóriában nyerte el az Arany Pengét, ide innovatív hirdetési megoldásokat lehetett nevezni.

„A mai kommunikációs dömpingben és az elsikkadó üzenethordozók világában igazi gyöngyszem a chocoMe üzenetküldő gépezete – mondta el Turóczi Gábor, a chocoMe gasztro-szakmai együttműködő partnere, a Lucullus BT elnöke. – Nem gondoltam volna, hogy az eleve zseniális – nemrég innovációs elismerést is elnyerő – termék ismét ekkorát durran”.

Frissítés: A Pakk csomagolásdizájn-verseny Édesség alkategóriájában első helyezést ért el a chocoMe csokoládé csomagolódoboza. A verseny célja, hogy tudatosítsa a csomagolásdizájn fontosságát, és ráirányítsa a szakma és a szélesebb közönség figyelmét arra, hogy mekkora jelentőségű egy termék vizuális kialakítása.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás