Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Ikonikus étterem a budai Várnegyedben

ICON the restaurant

A Hilton Budapest szálloda 2009. áprilisában új éttermet nyit. Az ICON vonzereje nemcsak a gyönyörű panorámában rejlik, ami az étterem ablakaiból nyílik, hanem korszerű belsőépítészeti megoldásaiban és gasztronómiai kínálatában is.

2009.06.03 15:15    

Ahogy manapság a szállodai éttermek szinte mind, az ICON nemcsak a szállodai vendégeket várja, hanem a hazai közönség számára is megfizethető lehetőséget nyújt arra, hogy – egy nem mindennapi környezetben – különlegesen finom ételeket kóstolhassanak meg.

 

Étlap, filozófia és stílus

 

icon_rest__daytime_200Juhász István, a Hilton Budapest nemzetközi hírű mesterszakácsa és csapata többek között Indonézia, Dél-Franciaország és Olaszország receptjeiből válogatta össze az étlapot. A szálloda borszakértője ehhez díjnyertes borokat is kínáló, széles választékú itallapot állított össze.

 

Az ételek választékában a tudatos és egészséges táplálkozás hívei nagy örömüket lelhetik. Jelentős a könnyű, kímélő, sok zöldséggel, olívaolajjal és friss zöldfűszerekkel készített grillezett ételek száma, a saláták és tengeri halételek. A kókusztejjel ízesített, zöld teában párolt laposhalfilé (halibut), a csilis papaja-salsával tálalt, roston pirult lazacszelet, vagy a levendulás panna cottával és grapefruittal tálalt kacsamellszelet olyan ínyencség, amelyek után még a király is elégedetten csettintene…

 

Az ICON éterem a hús hívei sem maradnak csalódottak: például a hátszínszelet dijoni mustármártással, erdei gombaraguval, zöldséglasagnével, vagy a rostonsült kacsajava laskagombával és narancsos áfonya-salsával kielégíti a legkényesebb igényeket is.

 

Szerepelnek az étlapon klasszikus magyar ételek is, de »új értelmezésben«. Kihagyhatatlan fogás a rostonsült libamáj gesztenyés camembert-es rétessel, vörösboros meggyraguval, vagy a csirkemellel töltött palacsinta, paprikás krémmártással és meleg kerti salátával.

 

A desszertek cukortartalma a szokásosnál alacsonyabb, ezért is nevezik őket »bűntudatmentes« édességeknek. Megérdemli a próbát a sült sajttorta zöldcitrommal ízesítve, tokaji habbal, vagy tökéletes falat lehet az étkezés lezárásához a narancsparfé konyakban párolt datolyaszemekkel.

 

A szokásos ételadagok mellett igény szerint rendelhető kisebb, több ételféléből összeállított kóstoló, vagy csökkentett méretű adag is.

 

Nyitva tartás

 

Az ICON étterem minden nap várja vendégeit. Reggelit 6.45–10.30-ig (szombaton és vasárnap 11.00-ig), ebédet 12.00–15.00-ig és vacsorát 18.00–24.00-ig szolgálnak fel.

 

hilton_logo

 

Hilton Budapest Hotel
1014 Budapest, Hess András tér 1–3.
Asztalfoglalás: (+36 1) 889 6757

1 2 3
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás