Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült az Arcade Bistro

Az ország öt legjobbja között

Izgalmas találgatások előzték meg a Michelin Guide 2010-es kiadásának megjelenését. Az előzetes várakozásokra kissé rácáfolva a Michelin Main Cities of Europe kalauz kritikusai megválasztották Magyarország első Michelin csillagos éttermének a Costes-t, míg az Arcade Bistro mellett további három budapesti éttermet tüntettek ki Michelin Bib Gourmand minősítéssel.

2010.03.18 13:03    

A Michelin ellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillagot megelőző legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül. Az Arcade mellett ilyet kapott a Bock Bistro, a 21 Magyar vendéglő és a Csalogány 26.

fazekaslaszlo_200„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották. Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra mindig is a nagybetűs Vendég volt és lesz az első, nem pedig az elismerések hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre, így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” – mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje.

„Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetéshez. Örülünk, hogy az idei kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag, mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk – mindannyiunké, akik a hazai gasztronómiai életet színesítik –, és minden olyan étterem profitálni fog belőle, amelyik a minőséget, a magas színvonalú szolgáltatásokat és a Vendéget helyezi előtérbe. Bízunk benne, hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket” – mondta Nagy András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője.


 

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás