Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Olasz elismerésben részesült tizenhárom budapesti étterem

Tizenhárom budapesti étterem munkáját díjazta az Olasz Gazdasági Fejlesztési Minisztérium az olasz konyhaművészeti hagyományok minőségi megőrzéséért.
Az elismerést jelző emlékplaketteket az éttermek képviselői az olasz konyhaművészet sokszínűségét bemutató nemzetközi konferencia sajtótájékoztatóján vehették át a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökétől, Maurizio Saulitól.

2011.06.14 13:39     |     Szerző: BJI   

A díjazott budapesti éttermek a Fausto’s, a Fausto Osteria, a Krizia, a Millennium da Pippo, az Okay Italia, a Terzo Cerchio, a Tom George Italiano, a Ristorante Pomo d’Oro, a Gastronomia Pomo d’Oro, az Etna Ristorante e Pizzeria, a Ristorante Rustico, a Trattoria Venezia és a a Trattoria Toscana. Sauli elmondta, a kiválóság nem elegendő, elsősorban a minőség volt a legfontosabb tényező az Olasz vendégszeretet (Ospitalità Italiana) elnevezésű díjak odaítélésének kérdésében. Az egész világon összesen 722 elismerést, Európában 304-et osztottak ki. A projekt folytatódni fog, a második szakaszban megkezdik a vidéki olasz éttermek feltérképezését Magyarországon is – jelentette be Sauli.

Az Olasz Konyhaművészeti Akadémia (AKA) budapesti tagozata és a budapesti Olasz Kultúrintézet Az olasz konyhaművészet sajátosságai és sokszínűsége 150 évvel Olaszország egyesülése után címmel nemzetközi konferenciát rendezett június 10-én. Szabó Győzőnek, az ELTE docensének előadása szólt arról, hogyan látják a magyarok az olasz konyhát, és hogyan vélekednek a világban az olasz étkezési szokásokról.

Sergio Corbino
nápolyi újságíró a gyermekkor nosztalgikus ízeiről beszélt, és arról, hogyan tudott közösséget teremteni a migráció (elvándorlás) idején az olasz konyha – és hogy miképp módosul (aljasul) el a hiteles gasztronómia a helyi igényekhez igazodva...

Paolo Petroni
író-újságíró arról számolt be, hogy Pellegrino Artusi száz évvel ezelőtti legendás szakácskönyve milyen hatást gyakorolt az egyesülő Itáliára. Az előadások szöveg folyamatosan adjuk közre oldalainkon.

 

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás