Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Négynapos sörünnep a Budai Várban

Csaknem százféle komlólé a sörfesztiválon

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25. és 28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen csaknem százféle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készülnek a nagy hazai sörgyártók, valamint a kisebb sörfőzdék is.

2011.07.14 14:15     |     Szerző: BJI   

A sörünnepre célszerű edzeni, mert hasonló változatosságban még sosem volt egyszerre a pultokon ennyiféle serital. Csak azért nem lehet szépítően komlólének nevezni, mert a választék a nálunk még szokatlan változatokra, például a belgáknál népszerű gyümölcsös sörökre is kiterjed. Felvonulnak a nagy hazai sörgyárak, a Borsodi Sörgyár, a Dreher Sörgyárak, a Heineken Hungária, és jelen lesz számos kisebb hazai sörfőzde is kézműves söreivel.

A sör az egyik, ha nem a legnépszerűbb italfajta ma Magyarországon, különösen a nyári időszakban. Az elmúlt húsz évben mégsem került sor olyan eseményre, mint amilyen augusztus végén várható. Talán a hazai gyárak rendszerváltás utáni tulajdonosváltásai sem kedveztek az összefogásnak. A sör ünnepének megrendezésével a szervezők célja, hogy megadják a sörnek járó méltó helyet a fesztiválok sorában, népszerűsítsék a gazdag hazai sörkultúrát, valamint az ismert, népszerű márkák mellett bemutassák a kisebb sörfőzdék kiváló termékeit is.


sorfesztivalvalasztek500px_500


Mint azt Péter Anna, a Budavári Sörfesztivál szóvivője, a Malackaraj blog főszerkesztője a sajtótájékoztatón elmondta: „A gasztronómiában az utóbbi években tapasztalható, látványos, pozitív változások érzékelhető mértékben átterjedtek a sörre is, ez a többi között köszönhető a sörgyárak gasztronómia felé nyitásának, a blogok érdeklődésének és eseményeket gyorsító szerepének. A hazánkban évtizedekig egyeduralkodó világos lagerek mellé egyre több izgalmas és különleges sört lehet beszerezni, sőt itthon is készülnek ilyenek.”

A fesztivál a Budai Vár három impozáns helyszínén, a Hunyadi udvarban, az Oroszlános udvarban és a Savoyai teraszon zajlik majd négy napon keresztül. A nyári fesztiválsorozat záró rendezvényén a „főszereplő” sör mellett koncertekkel, stand-up fellépőkkel, ismert és népszerű fellépők hosszú sorával is várják majd a sörbarátokat.

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás