Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Apropó

Négynapos sörünnep a Budai Várban

Csaknem százféle komlólé a sörfesztiválon

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25. és 28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen csaknem százféle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készülnek a nagy hazai sörgyártók, valamint a kisebb sörfőzdék is.

2011.07.14 14:15     |     Szerző: BJI   
sorfesztivalaranyosisornagykovet370px_500Sörnagykövet: Aranyosi Péter

A fesztivál sörnagyköveti tisztségét Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be. „Általában minőségi, ritkábban mennyiségi sörfogyasztóként úgy érzem, a sörnagykövetség nem áll messze a torkomtól, és persze az sem baj, ha a vesém mindeközben tisztul” – mondta el a fesztivál ötletét üdvözlő sör-exellenciás.  

A Budavári Sörfesztiválon a Borsodi Sörgyár a különböző nemzetek söreit tervezi bemutatni a látogatóknak. A Beck’s a német sörkultúrát idézi, a Staropramen révén pedig belekortyolhatunk a minőségi cseh sörökbe. A belga sörök ízvilágát a hazánkban is népszerű Stella Artois-n, illetve a Hoegaarden, vagy a Leffe különlegességeken keresztül mutatják be. A fesztiválon a magyar ízeket a Borsodi sörcsalád képviseli, ez magában foglalja az ízesített söröket vagy a Borsodi Búzát is. Aki Oroszlános udvarban a látogató olyan különlegességeket is megkóstolhat majd, amelyekkel hazánkban máshol nem találkozhat.

A Dreher Sörgyárak kedvcsináló programokkal, sörtörténeti bemutatóval, különleges kóstolókkal készül. Márkáik közül a Dreher, a Monde Selection aranyérmes Kőbányai, az Arany Ászok, lesz kóstolható a Hunyadi udvarban berendezett hangulatos helyszínen a cseh remekek közül pedig a hazai főzésű Kozel, illetve a Pilsner Urquell.

A Heineken Hungária hozza az alap Heinekent, és ott lesz a Zlaty Bazant meg az Edelweiss; a Soproni és Gösser termékcsalád termékei közül világos és barna sörök, valamint az idei év új termékei, a radlerek. Terítékre kerül egy-egy olyan különlegesség is, amit a hazai fogyasztók még nem kóstolhattak.

A Soproni Tökéletes csapolt sör kampány keretében a vendégek is megtanulhatják, hogyan csapoljanak tökéletesen egy korsónyit. Sorállás, jókedv, friss sör garantált a fesztivál valamennyi percében! (És természetesen fölkészül a higiéniai hadsereg is…)

1 2
Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás