Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Lexikon

zitoni [citóni]

olasz száraztésztafajta, cannaroni néven is ismert

 

Zöld istennő salátaöntet

Az 1920-as években alkotta meg a San Franciscó-i Palace Hotel séfje George Arliss színész tiszteletére, aki a Green Goddess (Zöld istennő) című darabban aratott sikert. A klasszikus recept szerint az öntet majonéz, tárkonyecet, ajóka (szardella) petrezselyem, szegfűszeg, tárkony, mogyoróhagyma és fokhagyma keveréke. Salátákhoz, halakhoz, kagylókhoz kínálják.

 

zöldcitrom

(egyéb nevei ang. lime, ol. limetta) (Citrus aurantifolia) A citrom közeli rokona, a héja teljes érettségében is zöldessárga marad, és sokkal vékonyabb a közismert citroménál. A gyümölcshús nagyon lédús, virágillatú és a citromnál aromásabb. Főzéshez és különösen koktélokhoz szívesen használják.

 

zöldkagyló

lásd kékkagyló

 

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás