Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Desszert

Hozzávalók

4 személyre

250 g túró,
3 tojás,
100 g marcipán,
1 szem citrom,
1 dl tejszín,
400 g eper,
cukor

Előkészítési idő

10 perc

Elkészítési idő

10 perc

Epres túrógratin

A marcipánt lereszeljük, és felfőzzük a tejszínnel. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a tűzről, picit hűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat. Áttörjük a túrót, összekeverjük a marcipános tojással, majd óvatosan belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét is. A megmosott és feldarabolt epreket összekeverjük a citrom levével, ízlés szerint cukorral vagy mézzel. Az epret tűzálló tálba tesszük, bevonjuk a marcipános túróval, és 220 C-fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve egy kevés porcukorral meghinthetjük, úgy tálaljuk.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás