Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Desszert

Hozzávalók

4 személyre

600 g savanyú alma,
150 g cukor,
1 fahéjrúd,
40 g zselatin,
200 g friss kecskesajt,
50 g mézes csók vagy sütemény,
2 kávéskanál méz,
1-2 evőkanál citromlé,
3 evőkanál dióolaj

Előkészítési idő

5 perc

Elkészítési idő

50* perc

Almapüré kecskesajttal

Az alma kétharmadát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk a cukrot meg a fahéjat, majd kb. 35 percig főzzük. Szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a 2 dl vízben felfőzött zselatint, és kicsit lehűtjük. Kisméretű karikaformákat félig töltünk meg a pürével, és egy órát hagyjuk teljesen megdermedni.

A kecskesajtot simára keverjük, a formákat színig töltjük vele, majd újabb 2 órára hűtőben pihentetjük. Lereszeljük vagy késsel nagyon apróra vágjuk a mézes süteményt, és sütőben megpirítjuk. A maradék almát kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a méz, dióolaj és citromlé keverékével, majd a gyümölcsvelő mellé tálaljuk.

* + a pihentetés

Béres kései Tokaji Hárslevelű 2003

2003

Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Könnyed, elegáns édes fogás. Emellé hasonló jellegű, nem túl édes bort illik kínálni, Finoman fűszeres éppen csak édes, ugyanakkor elegáns is legyen egyszerre. Béresék kései Tokaji Hárslevelűje 2003 (vagy 2004-ből) éppen ilyen természetű.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás