Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Főétel - Szárnyas

Hozzávalók

4 személyre

1 kg tisztított vadkacsacomb,
1 kg kacsazsír,
5 g friss kakukkfű,
5 g friss zsálya,
4 tojás,
200 g darált dió,
1 csipet tengeri só,
20 g vaj,
2 szem zöldalma,
1 szem citrom,
1 dl habtejszín,
10 g kristálycukor,
10 g méz,
0,1 dl Calvados (francia almaborpárlat),
1 g lapzselatin (esetleg zselatinpor)

Előkészítési idő

20 perc

Elkészítési idő

180 perc

Diótortában sült vadkacsacomb Calvados mousse-szal

A vadkacsacombokat megmossuk és leszárítjuk. A kacsazsírt lábasban felolvasztjuk, belehelyezzük a combokat, hozzáadjuk a friss fűszernövényeket, és felöntjük 1 dl langyos vízzel. Lassú tűzön, gyöngyözve kb. két óra alatt puhára pároljuk, az elpárolgott vízmennyiséget fokozatosan pótoljuk. A kész combokat óvatosan szűrőbe szedjük, enyhén sózzuk, és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a Calvados mousse-t. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A megmosott meghámozott zöldalmát, citromreszelőn lereszeljük, a levét kicsavarjuk, néhány csepp citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljon. A zselatint 0,5 dl langyos vízzel elkeverjük, és 20 másodpercre mikrohullámú sütőbe helyezzük, majd a mézzel és a Calvadossal együtt a habbal lazított zöldalmapüréhez keverjük. Tálalásig hűtőbe helyezzük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy csipet sóval kifehéredésig keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kikevert sárgáját és a finomra őrölt dióbelet, óvatosan összedolgozzuk. A sütőformákat kivajazzuk, félig töltjük a diómasszával. A kihűlt combokat tiszta konyharuhával zsírtalanítjuk, és párosával, csonttal felfelé beleállítjuk a diómasszával megtöltött sütőformába. A formákat tepsibe helyezzük, és 170 C-fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd óvatosan kiemeljük a formából a combokkal egybesült diótortákat, és tányérra helyezzük. A Calvados mousse-t meleg vízbe mártott kanállal formázva tálaljuk

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás