Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Főétel - Vadak

Hozzávalók

4 személyre

500 g fácánhús,
2 g zöldbors,
5 levél vágott menta
80-100 g vajastészta,
50 g pirított vegyes mag
(pl. fenyőmag, pisztácia, dió, mandula)
100 g pármai sonka
150 g magozott aszalt szilva

köret
30 g vaj
50 g mazsola
250 g vékonyra szeletelt répa
1 csipet reszelt gyömbér
100 g borsmustár (rucola)


Előkészítési idő

10 perc

Elkészítési idő

30 perc

Tésztában sütött fácánhús aszalt szilvával

A megdarált fácánhúst sózzuk, zöldborssal, finomra vágott mentával ízesítjük, majd félretesszük pihenni.

A vajas tésztát összegyúrjuk a magvakkal, és 20×30 cm-es lappá nyújtjuk. Ezután a tésztára vékony szeletekre vágott pármai sonka kerül, majd erre a fácánhús pép. Végül magozott, puha aszalt szilvát adunk hozzá, és sütőben készre sütjük.

Tálaláskor birsalmapürét adhatunk hozzá, valamint kevés gyömbéres, mazsolás répát egy kevés borsmustár kíséretében. Ez utóbbi alapanyagait vajon egy kicsit megpirítjuk, s csak a végén keverjük hozzá a borsmustárt.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás