Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Főétel - Vadak

Hozzávalók

4 személyre

720 g kicsontozott szarvasgerinc,
32 g só,
2 g őrölt bors,
24 cl olaj,
20 g zöldfűszer,
24 g aszalt szilva,
24 g aszalt barack,
800 g vargánya,
500+300 g burgonya,
320 g liszt,
24 g nyári szarvasgomba,
400 g tisztított gesztenye,
1 dl Gundel Egri Cabernet Sauvignon,
5 g fahéj,
5 g szegfűszeg

Előkészítési idő

25 perc

Elkészítési idő

8 perc

Szarvasgerinc vargányás burgonyalepényen, szarvasgombás pürével koronázva

A gerincet lehártyázzuk, fűszerezzük, felszeleteljük, és egy kevés bort öntünk rá. A gombát felkockázzuk, 500 g reszelt burgonyával, liszttel, tojással, fűszerekkel lepénytésztát készítünk. A gesztenyét gyenge húslevesben felfőzzük, és félre tesszük. Az aszalt gyümölcsöket a maradék vörösborban fahéjjal és szegfűszeggel felfőzzük. Megformázzuk a lepényeket (galetteket), kisütjük, lecsöpögtetjük, a hússzeleteket olajozott sütőlapon megsütjük. A maradék burgonyából pürét készítünk, ebbe gyaluljuk a szarvasgombát.
Tálaláskor a lepényeket rétegezzük az aszalt gyümölccsel, majd a tetejére helyezzük a hússzeletet, végül a burgonyapürével és a maradék gyümölccsel díszítjük.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás