Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Hideg előétel - Vadak

Hozzávalók

4 személyre

16 vékony szelet szarvassonka,

sajtkrém
250 g gomolya,
1 kávéskanál ecetes torma,
apróra vágott snidling,
só,
durvára tört szemes bors,
kb. 3 evőkanál lágy krémsajt

gyümölcsragu
5 evőkanál csipkebogyólekvár,
150 g aprított aszalt (vagy idényben friss) szilva,
1 csipet só,
1 csipet rózsabors,
2,5 dl száraz vörösbor

Előkészítési idő

20 perc

Elkészítési idő

10 perc

Kecskesajtkrémmel töltött szarvassonka

Adagonként 4 vékony szelet szarvas-, illetve bármilyen zsírtalan sonkát veszünk, amelyet sütőben vagy szalamanderban kiszárítunk. A friss kecskegomolyához lassan hozzáadjuk a lágy sajtot meg a fűszereket. Ezeket krémes állagúra keverjük, s ezzel rétegezzük a szárított sonkaszeleteket. (Színesíthetjük szárított ananászszeletkékkel is.) Tálaláskor fanyar csipkebogyós szilvamártásban vagy raguban tálaljuk, melynek alapanyagait összeforraljuk, s ha kihűlt, az étel kísérőjeként tálaljuk.

 

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás