Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Desszert

Hozzávalók

4 személyre

1 csomag réteslap,
100 g marcipán,
200 g mák,
3 dl tej,
3 evőkanál burgonyakeményítő,
2 evőkanál narancslikőr,
2 evőkanál mazsola,
3 evőkanál kristálycukor,
3 evőkanál olívaolaj

Előkészítési idő

20 perc

Elkészítési idő

10 perc

Karácsonyi mákos tekercs

A tejet a cukorral felforraljuk, beletesszük a keményítővel összekevert, őrölt mákot, és sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a narancslikőrbe áztatott mazsolát. A kiterített réteslapot vékonyan megkenjük olajjal, és grillsütőben megpirítjuk. Ha kihűlt, ráterítjük a téglalap alakú, kinyújtott marcipánra, amit megkenünk a máktöltelékkel. Várunk, míg megpuhul a réteslap, majd feltekerjük, és pihentetés után, felszeletelve tálaljuk.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás