Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó
Hideg előétel - Hal, kagyló, rák

Hozzávalók

4 személyre

4 füstölt pisztrángfilé,
1 kis csokor fodros (frisée) saláta,
1 csokor borsmustár (rucola),
1 dl balzsamecet,
1 marék rózsabors,
só, cukor, frissen vágott bazsalikom,
4 szem koktélparadicsom,
4 főtt fürjtojás

Előkészítési idő

5 perc

Elkészítési idő

5 perc

Füstölt pisztrángfilé friss kerti salátákkal

A salátákat alaposan megmossuk, kisebb darabokra tépjük, és ízlésesen elrendezzük a tányérokon. Ráhelyezzük a feldarabolt pisztrángfiléket, majd a félbevágott paradicsomot és a főtt fürjtojást. A balzsamecetet összekeverjük az összemorzsolt rózsaborssal, 1 kávéskanál cukorral, egy csipet sóval és a felaprított bazsalikommal, s meglocsoljuk vele a salátát.

Leves - Húsmentes

Hozzávalók

4 személyre

250 g lencse,
4 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
2 kisebb zellergumó,
2 kisebb karalábé,
200 g kelbimbó,
2 csokor petrezselyem,
2 zöldségleveskocka,
só, bors, babérlevél,
1 kávéskanál ecet

Előkészítési idő

25 perc

Elkészítési idő

5 perc

Téli lencsés zöldségtál

A lencsét a felhasználás előtt legalább 24 órával beáztatjuk. A leveskockából, valamint a répa, a zeller, a petrezselyemgyökér, a karalábé és a petrezselyemzöld feléből zöldségalaplevet főzünk. Leszűrjük, beletesszük a lencsét, a babérlevelet, ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd tovább főzzük. Ha a lencse majdnem megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket meg a félbe vágott kelbimbót, és készre főzzük. Tálalás előtt finomra vágott petrezselymet és egy kevés ecetet adunk hozzá.

Meleg előétel - Húsmentes

Hozzávalók

4 személyre

500 g szójasajt (tofu),
2 cukkíni,
1 padlizsán,
1-1 színes kaliforniai paprika,
2 evőkanál olívaolaj,
só, fehér bors, fekete szezámmag,
1 gerezd fokhagyma

Előkészítési idő

5 perc

Elkészítési idő

5 perc

Sült tofu ratatouille-jal

A tofut tetszőleges darabokra szeleteljük. A zöldségeket apróra kockázzuk, forró olívaolajra dobjuk, meghintjük sóval, borssal meg a reszelt fokhagymával. Gyorsan átforgatjuk, hogy még ropogós maradjon, majd meghintjük fekete szezámmaggal, és a tányér közepére halmozzuk. A tofut forró olajban pirosra sütjük, és a ratatouille-ra tesszük.

Főétel - Sertés

Hozzávalók

4 személyre

2 közepes (kb. 800 g) sertésszűz,
250 g vajastészta,
2 evőkanál olaj,
1 csokor snidling,
1 csokor petrezselyem,
kakukkfű, rozmaring, bazsalikom,
2 tojás,
só, fehér bors,

Köret
250 g savanyú káposzta,
100 g húsos szalonna,
600 g burgonya,
3 dl tejszín,
50 g vaj

Előkészítési idő

35 perc

Elkészítési idő

10 perc

Fűszeres sertésszűz vajas tésztában, szalonnás savanyú káposztával

A szűzpecsenyéket sózzuk, borsozzuk, majd olajban kissé elősütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd felvert tojással alaposan bekenjük, és a finomra vágott zöldfűszerekbe hempergetjük. A téglalap alakúra formázott, vékonyra nyújtott vajastésztát félbe vágjuk, a húst a közepükre helyezzük, és jó szorosan beburkoljuk. A maradék tojással megkenjük, és kb. 180 C-fokos sütőben megsütjük.

A húsos szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, rádobjuk az átmosott és kinyomkodott káposztát, s jó alaposan összepároljuk.

A főtt és áttört burgonyából a vajjal, tejszínnel és kevés sóval pürét készítünk, ezzel körítjük.

Desszert

Hozzávalók

4 személyre

8 narancs,
250 g tehéntúró,
4 evőkanál méz,
2 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja
100 g mézes sütemény (vagy keksz),
50 g aszalt vörösáfonya,
2 szem érett füge,
2 evőkanál Cointreau likőr

Előkészítési idő

10 perc

Elkészítési idő

5 perc

Mézes túrókrémmel töltött narancs

A narancsok közül négyet meghámozunk, kifilézzük (a gerezdek közti hártya mellett bevágunk, és gerezdenként kiszedjük a gyümölcshúst). Egy evőkanál likőrrel meglocsoljuk, és félretesszük. A többi narancsról kalapot vágunk, a belsejét egy kanál segítségével kikotorjuk, a levet és a gyümölcshúst a narancsgerezdekhez tesszük.

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a reszelt citromhéjat és 50 g – konyharuhában, húsverővel – összetört kekszet. Jól összekeverjük, és a narancsokba töltjük. A tetejét a maradék keksszel, aszalt vörösáfonyával és mentalevéllel díszíthetjük. A narancs és a füge gerezdjeit tálaláskor az egész narancs mellé halmozzuk.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás