Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Főétel - Borjú, marha

Hozzávalók

4 személyre

600 g borjúszűz,
0,5 dl olaj,
só, durva bors,
4 szelet tósztkenyér,
1 evőkanál magos mustár,
40 g zúzott tökmag,
20 g vaj,

Köret
200 g köles,
só, 40 g vaj,
1 kisebb fej hagyma

Ragu
4 szál újhagyma,
100 g vegyes gomba,
só, durva bors,
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű

Előkészítési idő

40 perc

Elkészítési idő

15 perc

Rózsaszín borjúszűz kölessel

A húst megmossuk, leszárítjuk, hártyáit eltávolítjuk, és négy darabba vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajban körbesütjük. Amikor kész, kivesszük, a serpenyőt félretesszük. A kenyérszeleteket apróra vágjuk, összekeverjük a mustárral, tökmaggal, vajjal, majd ezzel a masszával burkoljuk be a húsdarabok tetejét.

A körethez a vizet sóval meg a hagymával a tűzre tesszük. Amikor forr, beletesszük a kölest, és 5-6 percig lassan főzzük. Kivesszük a hagymát, letakarjuk, 4-5 perc elteltével lezárjuk, és hagyjuk állni. Tálalás előtt keverünk bele vajat.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk; ha kell, földaraboljuk. A félretett serpenyőben megfuttatjuk a megtisztított fölszeletelt hagymát, rátesszük a gombát, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és egy kevés vizet vagy alaplevet öntünk alá. Összepároljuk. A húst 180 C-fokra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre, attól függően, hogy a rózsaszín milyen árnyalatát szeretnénk elérni.

Tálaláskor kölest teszünk alulra, rá a húst, mellé a szaftos gombát. A köret kiegészítéséül tehetünk zöldséget is mellé.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás