Keresés
Bejelentkezés Hírlevél Médiaajánlat Regisztráció

Keresés kulcsszava

Elkészítési idő
Étel
Alapanyag

Azonosító

Jelszó
Elfelejtett jelszó

programcentrum

Leves - Hús

Hozzávalók

4 személyre

ököruszály-elixír
800 g marhafarok,
160 g sárgarépa,
240 g gyökér,
80 g vöröshagyma,
24 g só,
2 g egész bors,
1 g kakukkfű,
120 g tojásfehérje,
1 szem paradicsom,
4 cl Sandemann fino sherry

gulyásleves
360 g marha vastaglapocka,
40 g sárgarépa,
40 g gyökér,
40 g zeller,
300 g burgonya,
2 g fokhagyma,
30 g húsos (tv) paprika,
1 cső fűszerpaprika,
20 g paradicsom,
80 g vöröshagyma,
8 g só,
0,5 g köménymag,
6 g pirospaprika,
30 g olaj

sütőtök krémleves
80 g trombitagomba,
20 g gyömbér,
40 g vaj,
600 g sütőtök,
60 g méz,
12 g só,
2 g őrölt bors,
24 g liszt,
60 g tökmag,
8 dl csontalaplé,
2 dl tejszín

Előkészítési idő

300 perc

Elkészítési idő

10 perc

Gundel-féle leves-ízelítő

Ököruszály-elixír, gulyásleves, sütőtök krémleves

Ököruszály-elixír * Húslevest készítünk, tojásfehérjével derítjük, hogy kellően tiszta legyen. A tálalás előtt hozzáöntjük a sherryt, és csak ezután töltjük csészébe.

Gulyásleves * Az olajon lepirítjuk a hagymát, majd beledobjuk a fokhagymát és a köményt. Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Ha elforrta a levét, beledobjuk a kockára vágott húst, és megsózzuk. Félpuhára főzzük, hozzáadjuk a zöldségeket, és felengedjük a kívánt mennyiségre. Ha minden kellően megpuhult, még a kóstoláskor utánízesítjük.

Sütőtök krémleves * beletesszük a kockára vágott sütőtököt, és jó alaposan lepirítjuk. A gombát közben fehérborban megáztatjuk és apróra vágjuk. Mikor a tök egy kicsit megfonnyadt, meghintjük a liszttel, és még egy kis ideig tovább pirítjuk. Ezután csontalaplével és tejszínnel felengedjük, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. Mikor a tök teljesen megpuhult, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk, a tetejét a gombával és pirított tökmaggal hintjük meg.

Kis betűméret Közepes betűméret Legnagyobb betűméret A hozzászólás funkció jelenleg még nem működik. Nyomtatás